-
CAPPELLETTI
CAPPELLETTI İtalyanlar tətfindən çoxluqla istifadə edilən,içərisinə un,süd,bibər,yumurta,kərəyağı,toyuğun döş əti,pendir,və Hindistan qozu qatılaraq bişirilən Avropa mətbəxinə xas olan yemək növüdür.
Read more -
ÇİĞ KÖFTE
Çiğ köfte Türkiyənin Urfa bölgəsində çox yayılıb. Urfadan kənarda Türkiyənin Adıyaman, Qaziantəp, Diyarbəkir, Mardin, Adana bölgələrində bir qədər fərqliliklə hazırlanır.Hazırlanması : Əvvəlcə yarma, qıyılmış ət ya da yağda qızardılmış yumurta, sous, soğan, cəfəri və ədviyyatlar bir yerdə qarışdırılır. Kahı yarpağı ilə birlikdə Urfa ev çörəyi ilə yeyilir.
Read more